Welcome to Singapore!

Singapore_image_1Klokken er 06:20 lokal tid, og jeg kan endelig strekke litt på beina. Etter å ha sittet mellom 2, relativt kraftige karer i 12 timer, er vi endelig fremme i Singapore. Dette er ikke min første tur, men definitivt den mest spennende. Jeg skal delta på Innovasjon Norges TINC Asia.

TINC Asia er et 3 ukers teknologi-inkubatorprogram i Singapore i regi av Innovasjon Norge, og i samarbeid med en av de aller beste akseleratorene i Asia, JFDI.asia. Programmet tar sikte på å gi norske selskaper større innsikt og kjennskap til asiatisk virksomhet, kultur, preferanser og forventninger, for å muliggjøre raskere vekst i regionen, med mindre risiko.

25092014-Website-Banner-Head

JFDI.Asia er der eldste og mest suksessfulle  akselerator-programmet i Sørøst-Asia. Med deres nettverk av mentorer, studenter og investorer, tar de deg fra idé å investere til finansiering på 100 dager.

Touch Systems, med InfoGym som hovedfokus, skal delta sammen med 5 andre norske selskaper. Selv om selskapene er nokså forskjellige, så er alle teknologirelaterte. Programmet varer i 3 uker, hvor vi vil lære om presentasjonsteknikk, relasjonsbygging og generelt om det asiatiske markedet.

Planen er å skrive ett innlegg i uken, så følg med for oppdateringer.

Flott utsikt fra leiligheten i 19. etasje.
Flott utsikt fra leiligheten i 19. etasje.

Selskapene som deltar på programmet:

Kubicam:
Kubicam har utviklet et høykvalitets konferansekamera i en liten formfaktor, med en tilsvarende lav pris. Kameraet har 120 graders kameravinkel, og en fantastisk bildekvalitet.

Biogrid:
Biogrid utvikler teknologi for vertikal vekst av grønnsaker. Vertikalt oppdrett gjør at grønnsakene dyrkes under fullt kontrollerte og strukturerte miljø, slik at alle sider av planteveksten kan optimaliseres.

nLink:
nLink har laget en robot som driller hull i betongtak. Det å sette opp et typisk kontorbygg, eller kjøpesenter, krever ca. 200.000 hull i taket. Dette vil ta over 5000 timer å fullføre, og det er svært krevende arbeid. Deres robot kan gjøre jobben med høyere presisjon, og 5 – 10 ganger raskere.

Poinntmedia:
Pointmedia leverer markedsføring direkte til kjøperen i butikken. Ved å plassere en liten skjerm i nærheten av produktet, vil du ha mye større påvirkningskraft på kjøpsprosessen.

KaizIT:
KaizIT bidrar til kostnadsreduksjon og effektivisering ved gjennomføringen av prosjekter og samarbeidsprosesser. De har spesialisert seg innen maritime bransje med både reparasjon- og salgsprosesser.