First one down, two to go

En spent gjeng som gleder seg til å ta fatt på programmet.
En spent gjeng som gleder seg til å ta fatt på programmet.

Første uke er over, og for en uke det har vært!

Mandag begynte med en introduksjon til programmet, samt en omvisning av området. Lokalene vi sitter i er tilrettelagt for oppstartsbedrifter innen teknologi. Her finner vi alt fra investorer til folk som bygger roboter. Det er virkelig et stimulerende miljø å jobbe i.

Når det kommer til lokalene, så er de utrolig kule. Hvis jeg skulle sammenlignet, så måtte jeg dratt paralleller til Google. Her har vi både biljard, bordtennis og fotball, for å nevne noe. Det er også en egen barista som lager gratis kaffe, hele dagen!

CENu87uVEAA81Ho

Tirsdag morgen ble vi hentet ved leilighetene, og kjørt til Innovasjon Norge sine lokaler på Raffles Quay. Sammen med Norges ambassade, har de kontorer i 40. etasje. Her spiste vi frokost sammen med representanter fra både Innovasjon Norge og ambassaden.

Hele gjengen utenfor inngangen til ambassaden.
Hele gjengen utenfor inngangen til ambassaden.

På onsdag begynte vi med «pitch» og presentasjonstrening. JFDI sin ekspert på området, Peter Browne, startet ved å utfordre oss til å gjøre en 60 sekunders-presentasjon av selskapene våre, mens han filmet det. Dette ble fort en pinlig affære!

Peter har tidligere jobbet som skuespiller i både teater, film og TV. På bare 2 dager skulle han gjøre oss klare til å presentere oss selv og selskapene våre for et større antall mennesker på et uformelt arrangement, fredag kveld.

Fredag kom, og salen begynte å fulle seg opp. Vanligvis ville nervene vært i høyspenn. Ikke bare skulle vi presentere oss for vilt fremmede, vi skulle gjøre det på engelsk. Jeg lyver nok hvis jeg sier at jeg ikke var litt stresset, men mest av alt så gledet jeg meg til å gå ut der for å vise hva jeg gjør, og hva jeg kan.

Etter 2 dager med Peter har jeg lært så utrolig mye om det å selge historien min. Innholdet, overganger og levering. Egentlig utrolig vanskelig, men så lett etter å ha jobbet med Peter.

Så Peter, tusen takk for hjelpen, og tusen takk for at du har gjort oss til bedre presentatører!

JFDI Open House - Norwegian Night
JFDI Open House – Norwegian Night

Den første uken har vært preget av presentasjonstrening, og introduksjoner til det asiatiske markdet. Neste uke skal vi gjøre en 3 – 5 minutters-pitch under et lukket arrangement. Her vil det være en mer formell setting, med potensielle kunder, partnere og investorer. I slutten av neste uke skal vi besøke redmart.com, et selskap som tilbyr dagligvarer på nett. Ser virkelig frem til å høre mer om hvordan de jobber, og hvordan de ser på markedet.

Følg med i neste uke, for flere oppdateringer fra TINC Asia 2015.